מדריך: צילום פרחים בטבע.


פרחים הם אחד האובייקטים המועדפים על צלמים. לא משנה אם הינך מצלם מלמטה, מלמעלה, מהצד, במאקרו או מיקרו – הצילום תמיד יכול להניב תוצאה מרהיבה ובעלת אפשרויות רבות. אם ברשותך מצלמת DSLR וברצונך לצלם פרחים, יש לזכור מספר כללים:



  • צבעים: פרחים אדומים (כגון: ורד, גרברה, ציפורן וכו') - הצבע האדום הינו הצבע החזק והדומינאנטי ביותר בצילום. אפילו אם האדום הינו אדום בהיר – האדום תמיד יהיה הצבע הראשון שיתפוס את העין של המתבונן.


  • באפשרותך להוסיף קצת "דראמטיות" לצילום: האם ראית בעבר תמונה של פרחים או צמחים בהם טיפת מים תלוייה ועומדת ליפול על הקרקע מקצהו של העלה?  צילום של פרח או צמח עם טיפות מים – כאילו רק לפני מספר רגעים טיפטף עליו גשם ניתן להשיג על ידי ריסוס מים ישירות על העלה או על עלי הכותרת של הפרח. צלמים שרוצים להשיג תוצאה טובה יותר ומשכנעת של אפקט הטיפות יכולים לקנות מבית מרקחת בקבוק של גליצרין – לערבב עם מים (50% מים, 50% גליצרין) ולהתיז עם ספריי.


  • צילום פרחים בסטודיו לצילום בהחלט יכול להניב תוצאה טובה. אך בכדי לקבל תוצאה טובה וכמובן אוטנטית צריך לצלם בטבע! את הצילום בטבע יש לעשות בשעות הבוקר או בשעות אחר הצהריים, טרם שקיעת השמש. צילום פרחים בשעות הצהריים בהם השמש חזקה וישירה יגרום לצבעים בצילום להיות רווים יתר על המידה. הבונוס על יציאה לטבע בשעות המוקדמות של הבוקר הינה טל משעות הלילה שהצטבר על הפרח. טל זה יוסיף למראהו הרענן של הפרח.


  • אם תרצה צילום יותר "חם" ומלא חיים כדאי לחכות ולבצע את הצילום בשעות הערב. תתפלא אילו שינויים בצבעי האובייקט המצולם יקרו רק על ידי שינויים בזווית הצילום ובשעות הצילום.

כיוונון המצלמה:



  • כיוון הצבע: אם ברשותך מצלמה דיגיטאלית, הדבר הראשון שעליך לעשות הוא כיוונון ה-white balance. אם למצלמה שלך יש אפשרות זו – אני ממליץ על כיוון ידני של ה- white balance. אם כיוונון ידני לא קיים – יש לכוון את פונקציית התאורה לפי סוג התאורה הקיימת במקום הצילום. אם הינך מצלם במצלמה עם פילם (סרט צילום) – אין באפשרותך לכוון את ה-white balance . במצלמת פילם שווה הערך לכיוון white balance הוא -color balance. אם הינך מצלם בחוץ מומלץ להשתמש בסרט צילום מיוחד המותאם לאור יום. עוד מומלץ להשתמש בפילטר לתאורה חמה. הרעיון מאחורי הפילטרים הוא לאזן את הצבעים – איזון זה יש לבצע גם כאשר מצלמים בצל או בטוח הבית.


  • השתמש בפולריזר פילטר: מטרתו של הפוליריזר הוא להפחית את השתקפויות והחזרי האור. בעזרת פילטר זה יראו צבעי הפרח רווים וקונטראסטיים יותר. הפוליריזר גם גורם למקומות מוצלים להראות כהים יותר.


  • חצובה: השתמש תמיד בחצובה! הרשו לי לחזור על זה: "השתמש תמיד בחצובה!" לא רק שיציבותה של המצלמה בעת צילום הפרחים תניב תמונות חדות יותר, חצובה תגרום לך לחשוב על קומפוזיציות.


  • שלוט בעומק אם אתה מצלם פרח יחיד כאשר מאחוריו פרחים ואובייקטים נוספים – השתמש בפתיחה רחבה (aperture) בכדי לעשות פוקוס על הפרח ולטשטש את הרקע. ונהפוכו, אם אתה מצלם שדה פרחים רחב השתמש בפתיחה קטנה בכדי שכל האובייקטים המצולמים יהיו בפוקוס.


  • סידרת צילומים בצע סידרת צילומים של הפרח. צלם מיקרו, צלם מאקרו.

צילום פרחים ברחבי הטבע הינו חוויה מרגיעה. היציאה לטבע, השקט, השלווה, יופיים של הפרחים – בעלי השפעה טראפית על נפש האדם. אני בטוח שתוכל להפיק מחוויה זו יותר מעוד מספר צילומים...

דלג לתוכן מרכזי